Niquitin 2,0mg Minilozenge Zuigtabletten 60

Geneesmiddel
Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhaalpunt Leven Dale

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Stoppen met roken is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het éne moment voel je je sterk en vastberaden. Het andere moment is het zwaar. Toch kun jij ook slagen in het stoppen met roken. Plaats een NiQuitin® Minilozenge in de mond telkens wanneer de drang naar een sigaret te groot wordt, met een maximum van 15 zuigtabletten per dag. De kleine zuigtabletjes lossen in ongeveer 10 minuten op in je mond waardoor je de drang naar een sigaret zult voelen afnemen. Deze zuigtabletjes hebben een handige verpakking. Hierdoor kun je de NiQuitin® Minilozenge steeds snel en discreet innemen.


Combineer de NiQuitin® Minilozenge 2 mg zuigtabletten met de NiQuitin® Clear Patch indien je een zware roker bent, na een vorig gebruik van een nicotinevervanger opnieuw bent beginnen te roken, of indien 1 vorm van nicotinevervangende therapie onvoldoende is om je drang naar een sigaret onder controle te houden. NiQuitin® Clear Patch is een discrete nicotinepleister die 24 uur lang jouw verlangen naar een sigaret onderdrukt, ook tijdens het ontwaken. Samen metNiQuitin® versterk je je kansen om te stoppen met roken!


NiQuitin® Minilozenge zuigtabletten:  • Lost op in ongeveer 10 min.

  • Suikervrij, frisse muntsmaak

  • Klein: dus discreet in je mond

  • Praktisch meeneemformaat: handig voor onderweg

  • 2 mg: geschikt voor rokers die 20 of minder sigaretten per dag roken en onmiddellijk of geleidelijk aan willen stoppen.

  • Combineer met NiQuitin® Clear Patch voor een doeltreffender resultaat.


NiQuitin® Clear Patch en NiQuitin® Minilozenge zijn geneesmiddelen. Geen langdurig gebruik zonder geneeskundig advies. Buiten bereik en zicht van kinderen bewaren. Lees aandachtig de bijsluiter. NiQuitin® bevat nicotine. Vraag raad aan uw apotheker. Combitherapie is enkel bij volwassenen toegestaan. Enkel NiQuitin® Clear Patch mag gecombineerd worden met één andere orale vorm. Voor dosering van de orale vorm wordt verwezen naar de desbetreffende bijsluiter. NiQuitin® Minilozenge mag door jongeren (12 t/m 17 jaar) alleen gebruikt worden op advies van een arts. Geen gebruik bij occasionele rokers en niet-rokers. Vermijd het roken tijdens het gebruik. Omega Pharma Belgium N.V.

Gebruik

Telkens wanneer je zin hebt in een sigaret, neem dan een zuigtablet en verplaats deze regelmatig van de ene kant van de mond naar de andere tot hij volledig is opgelost. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Niet op de zuigtablet kauwen of doorslikken. Niet eten of drinken tijdens het gebruik van de zuigtablet.


Volwassenen (18 jaar en ouder)


A. Onmiddellijk stoppen met roken


De zuigtabletten moeten 6 weken lang gebruikt worden om te breken met de gewoonte van het roken. Daarna moet het gebruik van de tabletten geleidelijk verminderd worden. Als je eenmaal bent gestopt met het gebruik ervan kan het zijn dat je af en toe plotseling behoefte hebt aan een sigaret. Op dergelijke momenten kan je weer een zuigtablet innemen.


B. Minder roken en dan pas stoppen


Als je een sterke drang voelt om te roken, neem een NiQuitin® Minilozenge in plaats van een sigaret om jouw verlangen te helpen beheersen. Verminder zoveel mogelijk het aantal sigaretten dat je per dag rookt. Als het je na 6 weken niet lukt om het aantal sigaretten dat je dagelijks rookt te verminderen, praat je best met een gezondheidsbeoefenaar.


Overschrijd nooit de aangegeven dosering. Volg de instructies zorgvuldig op en neem niet meer dan 15 zuigtabletten in één dag in (24 uur).


Combinatietherapie


Combineer de NiQuitin® Minilozenge 2 mg zuigtabletten met de NiQuitin® Clear Patch indien je een zware roker bent, na een vorig gebruik van een nicotinevervanger opnieuw bent beginnen te roken, of indien 1 vorm van nicotinevervangende therapie onvoldoende is om je drang naar een sigaret onder controle te houden. NiQuitin® Clear Patch is een discrete nicotinepleister die 24 uur lang jouw verlangen naar een sigaret onderdrukt, ook tijdens het ontwaken. Samen metNiQuitin® versterk je je kansen om te stoppen met roken!


Voor de combinatietherapie wordt aanbevolen om slechts één orale vorm te gebruiken per 24 uur.


Raadpleeg steeds de bijsluiter voor de correcte doseringsaanbeveling.

Samenstelling

De werkzame stof in dit geneesmiddel is nicotine. Elke zuigtablet bevat nicotineresinaat dat overeenkomt met 2 mg nicotine.


De andere stoffen in dit geneesmiddel zijn mannitol (E421), natriumalginaat (E401), xanthaan gum (E415), kaliumwaterstofcarbonaat (E501), calcium polycarbophil, natriumcarbonaat (E500), kalium acesulfaam (E950), pepermunt smaakstof (menthol racemisch, pepermuntolie, acacia), magnesiumstearaat (E470b) en sucralose.

Indicatie

Hulpmiddel om onmiddellijk of geleidelijk aan te stoppen met roken.

Gegevens
CNK4357539
FabrikantenPerrigo
Breedte116 mm
Lengte141 mm
Diepte29 mm
Bijsluiter