Vincrisin Oplos 2mg 2ml 1 Vial

Op voorschrift
Geneesmiddel
Niet op voorraad
Ja

Onze Leveringsmethodes:

Afhaalpunt Leven Dale

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Vincrisin® is een cytostaticum dat als monotherapie wordt gebruikt bij leukemie.

Gebruik

Bijzondere voorzorg is vereist bij de berekening van de dosis en bij de toediening van vincristine mits toediening van een te hoge dosis zeer ernstige en zelfs fatale gevolgen kan hebben.

De gebruikelijke dosering bij volwassenen bedraagt 1,4 mg/m2(maximaal 2 mg) per week.

Kinderen verdragen een hogere dosis: 1,5 - 2,0 mg/m2per week. In geval van monotherapie worden de injecties wekelijks herhaald. In geval van associatie met andere chemotherapeutica, worden de injecties herhaald in functie van het behandelingsprotocol. Meestal gaat hetom maandelijkse kuren.

Vincrisin® mag slechts worden toegediend onder nauw toezicht van artsen met ervaring in de behandeling met cytotoxische producten.Vincrisin® dient enkel intraveneus toegediend te worden. Intrathecale toediening leidt tot fatale neurotoxiciteit. Vincrisin® kan intraveneus worden toegediend via een infuus of als bolusinjectie van tenminste 1 minuut via de slang van een lopend infuus.

Samenstelling

Een injectieflacon van 2 ml bevat 2 mg vincristinesulfaat.

Hulpstoffen:

  • Mannitol
  • Zwavelzuur/Natriumhydroxide
  • Water voor injectie
Indicatie
  • als monotherapie: bij acute leukemie.
  • in combinatie met andere farmaca: bij de ziekte van Hodgkin, non-Hodgkin-lymfoom, rhabdomyosarcoom, neuroblastoom, Wilms-tumor, Ewing sarcoom evenals bij gemetastaseerd mammacarcinoom en sarcoom van weke weefsels.
Gegevens
CNK1446772
FabrikantenArega
Breedte80 mm
Lengte36 mm
Diepte35 mm
Hoeveelheid verpakking1